СЕМИНАР ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ СРЕЩНА ЕКСПЕРТИ В ГАБРОВО

Екологичен семинар, организиран от Община Габрово, даде повод за среща на експерти и специалисти, които споделиха успешни примери, важен опит и добри постижения в управлението на отпадъците. Събитието на тема „Добрите подходи в управлението на отпадъците. Трудности. Предимства. Възможности“ се проведе на 11 декември 2019г. в Университетска библиотека към Технически университет – Габрово. То беше официално открито от Таня Христова, кмет на Община Габрово и доц. д-р Илия Железаров, заместник ректор на Технически университет-Габрово.

Семинарът представи успешно реализираните добри примери в управлението на отпадъците, базиран на опита на български общини, неправителствени организации и бизнеса.
Специфичен отпадък като отпадъчните мазнини може да бъде преработван до качествено био гориво – това стана ясно от представянето на Патрик Кайзер от UCO-България ООД.

Събитието се проведе в партньорство с Технически университет – Габрово, Музей „Дом на хумора и сатирата“ и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци – Габрово“.
С посещението на изложбата „Град-градина“ в Дома на хумора и сатирата и с пожеланието събитието да се превърне в традиция приключи екологичният семинар, а организаторите благодарят на гости и участници и очакват с нови предизвикателства.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Още новини

ПОСЛАНИКЪТ НА КРАЛСТВО НИДЕРЛАНДИЯ БЕА ТЕН ТЪШЪР ГОСТУВА НА „УКО БЪЛГАРИЯ“

Посланикът на Кралство Нидерландия Беа тен Тъшър гостува днес на УКО България ООД заедно с Дориана Миленкова, съветник по земеделските въпроси в посолството. Гостите от Нидерландия бяха посрещнати