Отпадъците – ресурс за иновативни решения и бизнес приложения

Как да оползотворим отпадъците и да намерим тяхното подходящо повторно приложение беше един от водещите акценти в  конференцията на тема „Да печелим от отпадъци“. Тя е изключително актуална не само защото в производствения цикъл на фирмите се генерират значителен обем отпадъци, но и поради факта, че наличният капацитет на регионалните сметища все повече се запълва и боклукът вече се превръща в проблем. Тази тенденция поставя на дневен ред  важността на практическите решения за ефективното оползотворяване на отпадния продукт.

Представители на различни фирми и организации дискутираха темата на форум, който  се проведе на 14 юни 2018 г. в Бест Уестърн Хотел „Експо“, гр. София. 

Представители на различни производства и индустрии представиха и дискутираха възможностите за оползотворяване на отпадните продукти, които генерират, споделяйки своя практически опит. От фирма Уко България ООД запознаха участниците с потенциала на отпадъците като енергия. 

Източник: Investor.bg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Още новини

ПОСЛАНИКЪТ НА КРАЛСТВО НИДЕРЛАНДИЯ БЕА ТЕН ТЪШЪР ГОСТУВА НА „УКО БЪЛГАРИЯ“

Посланикът на Кралство Нидерландия Беа тен Тъшър гостува днес на УКО България ООД заедно с Дориана Миленкова, съветник по земеделските въпроси в посолството. Гостите от Нидерландия бяха посрещнати