News

Фиерхаутен България ООД с награда на “Най-зелените компании в България 2016” 

На 08.06.2016, в х-л Хилтън, се проведе шестото издание на Националния конкурс “Най-зелените компании в България”, който се превърна в емблема на отговорния бизнес в страната.

Уникалната класация на b2b Media оцени и отличи най-зелените компании, опериращи в България. Малки и големи компании показаха и доказаха, че наистина постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин.

Проучването е уникално за България, като отчита постигането на “зелени” цели и корпоративни стратегии. Допитването е за компаниите, които имат зелени инвестиции и и каузи за по–здравословна среда.

Тази година в конкурса взеха участие рекорден брой участници. Над 60 компании се конкурираха в надпреварата за “Зелените Оскари” в конкурса.. В 13-те основни категории, своите “зелени“ политики и послания оспорваха компании от всички сектори на икономиката в България.

Първото място в категория „Рециклираща промишленост, управление на отпадъци“ спечели ЕКОПАК България АД, последвана от ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ на второ място и Фиерхаутен България ООД на трето.

Връчиха „Зелените Оскари“ 2014

Официалната церемония по връчването на престижните награди „Най-зелените компании на България 2014“, се състоя на 28-ми май в камерната зала на Софийската Филхармония. Конкурсът се проведе под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

На церемонията присъстваха, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева,  Елица Николова, секретар на Президента на Република България, д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, инж. Иван Тотев, кмет на град Пловдив, Снежина Данева-Иванова, зaместник кмет на град Велико Търново, Десислава Йорданова, Съветник на министъра на Регионалното развитие и благоустройството и много други официални гости.

В една от най – оспорваните категории Рециклираща промишленост и управление на отпадъци победител в надпреварата стана Фиерхаутен България ООД. Компанията бе предпочетена от журито със своята комплексна екологична политика.

Най-зелените компании в България 2013

Награждаването е кулминационната част от провелия се за четвърта поредна година национален конкурс „Най-зелените компании в България”. Отново експертно жури отсъди фирмите, които имат най-голям принос за внедряването на зелените бизнес практики и развиването им на българска почва. Компаниите, които търсят възможности да направят нещо повече за опазването на планетата.

Рециклираща промишленост и управление на отпадъци:
ЕКОПАК България АД спечели първото място
Второто място взеха Фиерхаутен България ООД и трето се присъди на Сириус Стар БГ ЕООД.