Новини

Най-зелените компании в България 2015

На 08.06.2016, в х-л Хилтън, се проведе шестото издание на Националния конкурс „Най-зелените компании в България“, който се превърна в емблема на отговорния бизнес в страната.

Уникалната класация на b2b Media оцени и отличи най-зелените компании, опериращи в България. Малки и големи компании показаха и доказаха, че наистина постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин.
Проучването е уникално за България, като отчита постигането на „зелени“ цели и корпоративни стратегии. Допитването е за компаниите, които имат зелени инвестиции и и каузи за по–здравословна среда.

Тази година в конкурса взеха участие рекорден брой участници. Над 60 компании се конкурираха в надпреварата за „Зелените Оскари“ в конкурса.. В 13-те основни категории, своите “зелени“ политики и послания оспорваха компании от всички сектори на икономиката в България.

Първото място в категория „Рециклираща промишленост, управление на отпадъци“ спечели ЕКОПАК България АД, последвана от ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ на второ място и Фиерхаутен България ООД на трето.

 

Връчиха „Зелените Оскари“ 2014

Официалната церемония по връчването на престижните награди „Най-зелените компании на България 2014“, се състоя на 28-ми май в камерната зала на Софийската Филхармония. Конкурсът се проведе под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

На церемонията присъстваха, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева,  Елица Николова, секретар на Президента на Република България, д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, инж. Иван Тотев, кмет на град Пловдив, Снежина Данева-Иванова, зaместник кмет на град Велико Търново, Десислава Йорданова, Съветник на министъра на Регионалното развитие и благоустройството и много други официални гости.

В една от най – оспорваните категории Рециклираща промишленост и управление на отпадъци победител в надпреварата стана Фиерхаутен България ООД. Компанията бе предпочетена от журито със своята комплексна екологична политика.

 

Зелената градина на Хотел Силвър Хаус 2013

На официална вечерна церемония  в зелената градина на Хотел Силвър Хаус, b2b Magazine награди компаниите и организациите в България за 2013 година, които имат отговорно отношение към околната среда.

Награждаването е кулминационната част от провелия се за четвърта поредна година национален конкурс „Най-зелените компании в България”. Отново експертно жури отсъди фирмите, които имат най-голям принос за внедряването на зелените бизнес практики и развиването им на българска почва. Компаниите, които търсят възможности да направят нещо повече за опазването на планетата.

Рециклираща промишленост и управление на отпадъци: 

ЕКОПАК България АД спечели първото място.

Второто място взеха Фиерхаутен България ООД и трето се присъди на Сириус Стар БГ ЕООД.

 

Зелена иновация 2012

Фиерхаутен България грабна престижното отличие за  „Зелена иновация”. Наградата беше връчена от Венцислав Василев – директор за България на Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа (REC).

На специална церемония бяха отличени компаниите в България, които имат отговорно отношение към околната среда. Експертно международно жури отсъди фирмите, които имат най-голям принос за внедряването на зелените бизнес практики и развиването им на българска почва. Фирмите, класирани на челните места във всяка отделна категория, получиха обществено признание за зелените си постижения. Отличените компании бяха удостоени със специални статуетки и сертификати от организаторите на конкурса.

Националният конкурс „Най-зелените компании в България” се проведе за трета поредна година. Стремежът на организаторите е той да се превърне в ежегодна традиция, която да провокира фирмите да инвестират в екологични политики, защото българските компании вече виждат предимствата на това да управляват бизнеса си в посока устойчиво развитие.